Laden Evenementen
za
23 dec

THE HAGUE SONGBOOK EXCHANGE CH.2 | PT.1

THE HAGUE SONGBOOK EXCHANGE CH.2 | PT.1

23-12-2023 20:00 24-12-2023 01:00

SONGBOOK EXCHANGE CH.2 | PT.1

The Hague Songbook Exchange is een project van het platenlabel en platform Antilounge voor nieuwe elektronische muziek, Antilounge, dat beoogt een brug te slaan tussen de akoestische muziekscene en de underground elektronische muziekscene in Den Haag. Musici uit beide werelden werken samen in een uitwisseling van muziek en kennis, waarbij ze van elkaars expertise leren en wellicht nieuwe muzikale wegen verkennen.

Voor de tweede editie hebben elektronische muziek producers een uitwisseling gedaan met bands/acts uit verschillende genres. De producers en muzikanten kiezen een compositie van elkaar om te herarrangeren in hun eigen stijl. Voor de producers is het simpelweg een kwestie van thuis creëren, terwijl de bands daarentegen een heuse opnamesessie ondergaan. Antilounge heeft een fijne samenwerking gevonden met New Space Studios. Die 4 bands hebben opgenomen. Het resultaat wordt gebundeld als dubbelalbum.

Dit project omvat een divers gezelschap, van jazz tot folk, rock, metal, hiphop, wereldmuziek, soul en indie muzikanten die samenkomen met elektronische muziekproducers uit de Haagse regio. De eerste releaseparty vindt plaats op 23 december in Musicon, waar het resultaat van deze muzikale uitwisseling wordt gepresenteerd. Het 2de deel van deze release vind plaats op 25 januari in het Paard.

LINE UP

SIMON RIGTER

Simon Rigter werd geboren in Nederland in 1973 als zoon van saxofonist Bob Rigter. Hij groeide op in een muzikale omgeving en begon op jonge leeftijd met muziek. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversums Conservatorium, waar hij in 1997 afstudeerde. Als opnameartiest heeft Simon met bekende namen samengewerkt en internationaal opgetreden. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt in verschillende bands, waaronder The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In 2022 bracht hij het balladalbum “Growing Up” uit op Sound Liaison. Voor THSE speelt Simon met zijn Quartet.

I AM LOTUS

Ontstaan vanuit een interesse in psychedelische, Afrikaanse en folk muziek, is I Am Lotus een band die Westerse muziek combineert met een vleugje Afrikaans geluid en psychedelische melodieën. Gewapend met energieke liefdesliederen, zal I Am Lotus spelen met de intentie om een dansscène te creëren waarin culturen en gender samenkomen als één reusachtige dansende lotusbloem.

LAURA PALMER

Laura Palmer opgericht in 2012 in Den Haag. Met de essentie van Shoegaze en een vleugje moderne experimentatie. Laura Palmer is een vierkoppige band die pakkende gitaarlijnen combineert met zwevende Drones, versterkte gitaargeluiden en experimentele vocale manipulatie.

OK SJON

Rechtstreeks uit Morgenstond, OK SJON maakt gabber met een punk houding. Structuur in chaos. Plezier en experiment. Broederschap en solidariteit. Big boys don’t cry and Hardcore will never die!

STAR-KID

Star-Kid is vanuit de Haagse ondergrond doorgesijpeld naar de internationale bovenwereld. Met releases en bijdragen op Cultivated Electronics (UK) Electronic Leatherette ( LV) Diffuse Reality ( SP) en REDTAPE op Antilounge is hij al lang geen onbekende meer voor de liefhebber van Electro bass en analoge Techno. Voor Antilounge zal Star-kid de track “Slik Je Spuug Door” van Trenth onder handen nemen en worden gitaren, drums en distorted vocals ingeruild voor SH101, TR808 en vocoders.

MARRIC

Als IDM producer en zoon van Sugar Lee Hooper, heeft Marric een heel eigen maar ook erg toegankelijk geluid. Als producent zoek hij meer de hoek op van experimentele elektronische muziek. Hij heeft al drie albums uitgebracht via het label Antilounge en is te vinden op verschillende verzamelalbums. Marric’s stijl is niet goed thuis te brengen in een specifiek genre maar is zeker geïnspireerd door IDM en Glitch muziek. Met mooie diepe Pad sounds en interessante melodieën maakt hij eigenzinnige, fantasierijke en meeslepende nummers. Hij maakt opnames van momenten uit zijn leven en verwekt deze in zijn muziek.

RIVERS AREA JUKE SQUAD

In 2011 begon RAJS, een Juke- en Footwork-crew uit Den Haag, aan hun muzikale reis. Ze brachten albums uit op Bunker Records en Antilounge Records. Onder leiding van MC RAVELO’s flow en vergezeld met de beats van producer KIPKILLAH, smelten ze traditionele Juke, Footwork en Ghetto Tech samen met hun eigen unieke stijl.

TICKETS

TICKETS: €8,-

*Deurprijs wijkt af van reguliere ticketverkoop. Tickets aan de deur zijn verkrijgbaar voor €10,00,-