Laden Evenementen
zo
14 jul

Tygers Of Pan Tang + Fearwell + Razorblade Messiah

Tygers Of Pan Tang + Fearwell + Razorblade Messiah

juli 14 19:00 23:00

TYGERS OF PAN TANG

Robb Weir neemt nooit iets voor vanzelfsprekends aan. Als leider van de Tygers sinds hun eerste album, te midden van talloze wijzigingen in de samenstelling, erkent hij dat de huidige Tygers waarschijnlijk de sterkste zijn sinds ze voorop liepen in de NWOBHM-beweging. De oorspronkelijke band, die 4 albums uitbracht bij MCA Records, overleefde het onverwachte vertrek van Jess Cox, die Neat Records ging leiden, en later John Sykes, die naar Thin Lizzy ging en een multi-miljoenenverkopende plaat met Whitesnake maakte. Wat ze echter niet overleefden, was hun grootste commerciële succes met het album ‘The Cage’. Weir, altijd optimistisch, richtte echter een nieuwe versie van de band op om zowel het oude materiaal te spelen als nummers te schrijven die deze ‘nieuwe’ Tygers zouden vertegenwoordigen. De ruggengraat van de band – Craig Ellis op drums, samen met Jack Meille op zang – is nu al aanzienlijk langer samen dan de eerste Tygers, en ze werden vergezeld door Francesco Marras op gitaar en Huw Holding op bas voor hun album ‘Bloodlines’ uit 2023, dat op veel lijsten voor ‘Beste Album van 2023’ verschijnt.

Nu bereidt de band zich voor op de release van een livealbum bij Mighty Music in mei 2024. Het album is eerder dit jaar opgenomen in Wales en bevat nummers van hun eerste vier albums, waaronder hun debuutalbum ‘Wild Cat’ en het kritisch geprezen ‘Spellbound’, evenals nummers van het recent uitgebrachte fanfavoriet ‘Bloodlines’. Het is volledig opgenomen door de huidige line-up van muzikanten en toont de kracht van wat de NWOBHM tot zo’n invloedrijke kracht in de muziek maakte. De band zal gedurende 2024 op tournee gaan ter promotie van deze live-uitgave, die, net als ‘Bloodlines’, is geproduceerd door Tue Madsen.

FEARWELL

Fearwell – Een melodieuze death/power metalband uit Leiden, Nederland, opgericht in 2020 en veroverde de metalscene in een woedende storm met regen van heet vloeibaar metaal.

Duik de Well of Fear in en beleef een avond die je nooit zal vergeten. Een avond waarbij je “Fearwell” zegt in plaats van “vaarwel”. Een uur durende Apocalyps van kometen van vette nummers en asteroïden van riffs, maniakale machinegeweerdrums, vulkaanuitbarstingen van bombastische bas, virtuoze zang en bliksemschichten van epische orkesten en een intimiderende bandmascotte die jou met z’n groene ogen in de gaten houdt. Fearwell is een heleboel dingen. Fearwell is aanstekelijk, Fearwell is virtuoos, Fearwell is show, Fearwell is verbazingwekkend, Fearwell is Fearwell.

Na de release van het veelgeprezen debuutalbum Well of Fear in augustus 2022, bestormde Fearwell de metalscene en veroverde mening metalhart tokdems de eerste liveshow met het Leids ontzet op 1 oktober 2022. Fearwell groeide uit tot een gevestigde naam in de metalscene en binnen een jaar werden ze gevraagd om op grote locaties als Metal Experience Fest en Fuizenfest op te treden met bekende bands als Burning Witches, Sisters of Suffocation, Vicious Rumors, Bodyfarm en zelfs met bandleden van Dragonforce (Sam Totman). De show gecombineerd met hoogkundig muzikaal vakmanschap is ongeëvenaard en een nieuwe cycloon van frisse wind in de metalscene.

RAZORBLADE MESSIAH

RAZORBLADE MESSIAH is een 4-koppige Old School metalband uit Rotterdam, opgericht in september 2015. RAZORBLADE MESSIAH wordt vooral beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren ʼ80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Pompende ritmes, scheurende leads en verpletterende vocalen, overgoten met een sausje van agressie en melodie, dat is waar RAZORBLADE MESSIAH voor staat. Verwacht geen genade, bij het bezoeken van één van hun shows…

TIJDEN

Deur open: 18.30 uur
Aanvang show: 19.00 uur
Verwacht einde: 23.00 uur

TICKETS

Voorverkoop: €15,-
Deur: €17,50