KADEROCK VERHUIST NAAR ‘PARKPOPWEEKEND’ EN MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND!

Kaderock vindt dit jaar niet begin juni plaats, maar in het laatste weekend van de maand. Daarmee vult het popfestival het gat dat Parkpop achterlaat. Onder andere Blaudzun, Vive la Fête en de Kraaien staan op het programma op 28 en 29 juni 2024. “We kunnen Parkpop niet vervangen, maar wel een Parkpop-waardig programma bieden in het weekend dat het festival traditiegetrouw zou plaatsvinden,” aldus directeur Daan van der Bruggen.

Flinke groei
Vorig jaar werd het eendaagse popfestival Kaderock een tweedaags evenement. Waar momenteel veel festivals in zwaar weer verkeren, kon het 26e editie van het festival juist rekenen op maar liefst 7.000 bezoekers, een flinke groei ten opzichte van de jaren ervoor. In en om Muziekcentrum Musicon traden meer dan 30 bands en artiesten op. Ook werd er breder geprogrammeerd, zodat meer mensen de weg naar Kaderock zouden weten te vinden. Dit jaar zet Kaderock deze eclectische mix voort met Haagse rock, Caribische beats, ‘Electric.

Toekomstbestendig én voor iedereen
Het toekomstbestendiger maken van het festival is cruciaal volgens Daan van der Bruggen, directeur en programmeur van Musicon en daarmee ook van Kaderock. ‘We willen het festival blijven neerzetten dat al meer dan 25 jaar een geliefde vaste waarde is bij de inwoners van stadsdeel Escamp en de rest van Den Haag en omstreken, maar we moeten ook vernieuwen en de jongere generaties aanspreken. Vorig jaar werkten we met zes muziekprofielen, zodat er voor ieder wat wils was. We kregen daar gelukkig heel goede reacties op.”

Parkpop-waardige line-up
Dat succesvolle edities lang niet altijd het voortbestaan van festivals kunnen garanderen, is de afgelopen jaren gebleken. Dat Parkpop na 40 jaar gestopt is, vindt Van der Bruggen zonde. Hij werkte jarenlang nauw samen met het festival: “Parkpop was een iconisch festival, een evenement voor Den Haag. We hopen nog steeds dat het in de toekomst nieuw leven ingeblazen wordt. Dat verdient onze stad. Kaderock kan Parkpop uiteraard niet vervangen en dat willen we ook helemaal niet. Maar we hopen wel een Parkpop-waardige line-up te hebben neergezet voor eenieder die het festival ook zo mist. Om het festival een beetje te eren en muziekliefhebbers toch nog een Parkpop-gevoel te geven, hebben we besloten Kaderock te verplaatsen naar het laatste weekend van juni. Zo houden we Parkpop samen toch nog een beetje levend. Binnen de Kaderock-kaders, uiteraard.”

Voorlopige line-up vrijdag 28 juni:
Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League.

Voorlopige line-up zaterdag 29 juni:
Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Sem Jansen & Leif de Leeuw, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speed Mobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, Fata Boom, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, Coco Cocaine.

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond Muziekcentrum Musicon, wordt sinds 1996 elk jaar op de eerste zaterdag van juni gevierd door minstens vijfduizend Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens. De straten rond het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur. Niet voor niets heeft Cesar Zuiderwijk Musicon hier gesticht. Het 25-jarig bestaan van Kaderock werd in 2022 groots gevierd met een zo goed als uitverkochte editie. In 2023 breidde het festival uit met een extra festivaldag, een extra podium én een breder programmeringsprofiel om zo nog meer muziekliefhebbers te bereiken.

Tickets:

Vrijdag 28 juni: €12,50 (excl. €1,65 servicekosten)

Zaterdag 29 juni: €15,- (excl. €1,65 servicekosten)

Vrijdag 28 + zaterdag 29 juni: €22,50 (excl. €1,65 servicekosten)

*Kinderen en jongeren tot en met 14 jaar betalen géén entrée.