SCHOOLBAND THE RIFT WINT YOURSTAGE MUSIC CHALLENGE 2024

YourStage Music Challenge, een initiatief van Musicon in samenwerking met Haagse middelbare scholen. Het project riep middelbare scholieren op om zich met hun schoolband aan te melden voor een optreden tijdens het tweedaagse festival Kaderock. Met maar liefst 25 inschrijvingen was de respons overweldigend. Al deze bands maakten hun opwachting op de eerste dag van Kaderock, waar zij streden voor een uitgebreid prijzenpakket, waaronder de eer om het festival de volgende dag te mogen openen.

YourStage Music Challenge is de grootste poptalentenjacht voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de regio. Op vrijdag 28 juni traden de bands op in Musicon, voor duizenden Kaderock-bezoekers. De deelnemende schoolbands kregen tijdens het voortraject professionele begeleiding, waaronder workshops van Ready To Play, mediatraining van Beyond Creation, en gratis repetitietijd bij Musicon. Dit zorgde ervoor dat de jonge muzikanten goed voorbereid het podium betraden.

De optredens lieten het talent en de energie van de jongeren zien, met als hoogtepunt de winnende band The Rift. Zij wisten zowel de jury als het publiek te imponeren en mochten daardoor de tweede festivaldag openen op het hoofdpodium.