Musicon biedt ruimte aan Haagse Rappers

In het bekende muziekcentrum aan de Soestdijksekade hebben sinds juni 2020 onder de naam ‘Your Stage Urban’ wekelijks raplessen, studiosessies en online open podia voor de jeugd plaatsgevonden. Bijzonder in een tijd waarin bijna niks meer mocht of kon en dat vonden de deelnemers ook; dolblij waren de talenten om hun coaches en elkaar te kunnen zien en creatief te blijven in deze uitdagende tijden. Dit is duidelijk te zien in deze korte video waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen.

Het YouTubekanaal van Musicon is inmiddels gevuld met clips van deelnemers. Aanvankelijk waren deze clips bedoeld als een corona-alternatief voor de gebruikelijke live optredens en festivals voor publiek, maar al doende is deze aanpak vast onderdeel geworden van het hiphop talentenprogramma, dat al sinds 1999 bestaat.

Ook de clips van afgelopen seizoen zijn op ons YouTubekanaal te vinden. De deelnemers deden mee aan een virtual open mic, waarin ze mooie prijzen konden winnen. Binnen deze competitie moesten de deelnemers ervoor zorgen dat zoveel mogelijk fans hun online clip bekeken. De eindstand was ontzettend close, maar uiteindelijk hebben J. .STACKSS, AGGACJOKES en YOUNGFLAMES de competitie gewonnen. Hun video kan je hier bekijken.

En er is meer… In 2021 wordt er een nieuw tv-programma gemaakt waarin deelnemers aan Musicon’s hip hop workshops in hun eigen woorden de verhalen uit Den Haag Zuid West zullen rappen. Hierover binnenkort meer!